Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A jövő évi költségvetés egyik nyertese a Magyar Honvédség

2018. June 05. 12:18
A jövő évi költségvetés egyik nyertese a Magyar Honvédség

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek elmondta: a jövő évi költségvetés  legfontosabb célja az adócsökkentés, a gazdaságélénkítés, a családok megerősítése, az ország szuverenitásának, biztonságának megőrzése, és a határvédelem erősítése.

A napilapban megjelent interjúban az államtitkár kitért arra, hogy a kormányzati struktúrával járó változások a honvédelmi tárcát pozitívan érintették, "visszatértünk egy történelmi hagyományhoz, amely a rendszerváltáskor érthető módon megszakadt". Benkő Tibor, honvédelmi miniszterről szólva elmondta: olyan négycsillagos tábornok, aki szakaszparancsnoktól vezérkari főnökig minden posztot betöltött aktív katonai pályája során. Németh Szilárd azt a feladatot kapta, hogy egy új típusú magyar haderőt szervezzen meg, ami hosszú éveken át tartó program. Kiemelte: fiatal, magasan képzett, hazájukat szerető katonákra, tisztekre, tábornokokra van szükség.

 

A jövő évi költségvetés egyik nyertese a Magyar Honvédség

A Zrínyi 2026 program megfelelő forrást biztosít a haderőfejlesztésre és egy új típusú magyar haderő megszervezésére

 

Fontosnak nevezte, hogy vonzóvá és megbecsültté tegyék a katonai életpályát, emellett a haderőfejlesztés kapcsán a kiber-, az aszimmetrikus vagy hibrid hadviselésre való felkészülést emelte ki. Elmondása szerint ehhez a források is megvannak a Zrínyi 2026 programban. Azt is kiemelte, hogy a 2019-es költségvetés egyik nyertese a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium lesz. Kitért arra is, hogy mostanra Európában a migrációhoz kapcsolható biztonsági kérdések lettek a legfontosabbak. Németh Szilárd szerint az illegális bevándorlók és azok szervezőinek támogatása helyett az EU bürokratáinak inkább fel kellene készülniük azokra a "rossz hírekre, aggasztó jelekre, amelyek egy új, eljövendő gazdasági válságról szólnak az eurózónát illetően".

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu