Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

A jövő évi adóváltozások 260-280 milliárd forint megtakarítást eredményeznek

2017. November 15. 13:34
A jövő évi adóváltozások 260-280 milliárd forint megtakarítást eredményeznek

Varga Mihály a Magyar Időknek adott interjúban elmondta, hogy jövőre 260-280 milliárd forinttal enyhülnek a vállalkozások és a lakosság terhei az adóváltozásoknak köszönhetően.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány arra törekszik, hogy a gazdasági eredményekből mindenki részesülhessen. A jövő évi adóváltozásokról szólva kiemelte egyebek mellett a munkaadók által fizetendő szociális hozzájárulási adó 19,5 százalékra csökkentését, ami 200 milliárd forint megtakarítás a vállalkozói szférának. Folytatódik az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, és 5 százalékra csökken az internet forgalmi adója, nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, ami nagyjából 390 ezer szülőnél hagy újabb 15 milliárd forintot. A jövő évi adócsökkentések összesen 260-280 milliárd forintot tesznek ki, ennyi marad a lakosság és a cégek kasszájában - mondta a miniszter.

 

Jövőre 260-280 milliárd forinttal enyhülnek a vállalkozások és a lakosság terhei az adóváltozásoknak köszönhetően

Jövőre 260-280 milliárd forinttal enyhülnek a vállalkozások és a lakosság terhei az adóváltozásoknak köszönhetően

 

Varga Mihály szólt arról is, hogy folytatódik jövőre az adóigazgatás modernizációja, az adminisztrációs terhek csökkentése, az adóhivatal átalakítása. Az Országgyűlés kedden új eljárási kódexet fogadott el, az új szabályok megkönnyítik a jogkövető szereplők dolgát, ellenben további akadályokat állítanak az adócsalók, a közkasszát megkárosítók elé - hangsúlyozta. A feketegazdaság elleni lépéseket rendkívül fontosnak nevezte, mint mondta, az adócsalás visszaszorítása alapvető feltétele volt annak, hogy a kormányzat az elmúlt években több adónem csökkentéséről is határozhatott. Az online pénztárgépek és a közúti áruforgalmat ellenőrző rendszer, az ekáer üzembe állítása az elmúlt két évben 300-400 milliárd forintot hozott. A jövő év közepétől pedig újabb feketegazdaság elleni szisztéma lép életbe, megkezdi működését az úgynevezett online számlázási rendszer - mondta.

 

MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu