Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.21. - kedd, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

A jövő digitális iskolájáról tartottak konferenciát

2019. március 05. 14:50
A jövő digitális iskolájáról tartottak konferenciát

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ műhelymunkával egybekötött nemzetközi konferenciát szervezett „Robotika és algoritmikus gondolkodás fejlesztése a közoktatásban” címmel.

A konferencián nemzetközi előadók számoltak be előadásaikon azokról a folyamatokról, amelyek eredményeképp országaikban sikerült bevonni a kódolást az iskolai oktatásba. A hazai szereplők ún. „Teachmeet”-ek keretében mutathatták be a Magyarországon e területen már működő jó gyakorlatokat és további lehetőségeket. A konferencia résztvevőinek a plenáris előadások mellett különféle műhelymunkák során is lehetőségük nyílt a nemzetközi és hazai tapasztalatok megvitatására.

 

A jövő digitális iskolájáról tartottak konferenciát

A konferencián arról számoltak be, hogy hogyan sikerült bevonni a kódolást az iskolai oktatásba

 

A konferencia sikerességét az is jól mutatja, hogy az egyik műhelyben folyó munka eredményeként egy akcióterv elkészítésére is sor került, melyet a konferencia zárásaként Horváth Ádám, a DPMK divízióvezetője ismertethetett is a résztvevőkkel. A DPMK célja, hogy a tanulók olyan digitális képességekkel lépjenek ki az iskolából, amelyek segítik az átalakuló munkaerőpiacon való boldogulást és ezáltal hozzájárulnak a magyar gazdaság versenyképességének növeléséhez.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu