Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

A jövő cégeit építi az NKFIH

2023. február 01. 10:26
A jövő cégeit építi az NKFIH

A győri Széchenyi István Egyetemen új vállalkozás támogató programok indultak.

Új projekteket indítottak Győrben, amellyel a cél az, hogy minél több olyan vállalkozás és beruházás induljon az országban, amely a modernizációt támogatja. Az úgynevezett Gyorsítósáv pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által indította el a győri Széchenyi István Egyetem.

 

Az intézmények azt remélik az új projekttől, hogy számos új vállalat indul a kezdeményezés eredményeképp, továbbá a jelenleg is működő cégek fejlődési pályára lépnek és olyan új szolgáltatásokkal tudnak terjeszkedni, amelyek komoly hozzáadott értéket képviselnek.

 

Széleskörűen megvizsgálják az új pályázatokat

 

A program eredményei már az első hetekben meglátszanak Győrben, hiszen a Széchenyi István Egyetem kiemeltnek tartja a vállalatok támogatását, mivel mindig is nagy hangsúlyt fektettek az olyan beruházásokra, amelynek célja az innováció.

 

Az ügy támogatásának érdekében új céget alapított a győri intézmény, Uni Inno Kft. néven. Az Uni Inno Kft. fő törekvése az lesz a jövőben, hogy számos módszerrel támogassa az egyetemhez és startupokhoz kapcsolódó fejlesztéseket.

 

A pályázat keretein belül a legsikeresebb innovációt elérő cégek akár több 100 millió forintot is nyerhetnek a további bővülésre.

 

Forrás: NKFIH
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu