Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.02. - csütörtök, Ottó napja van.

Belföldi hírek

A jó gyakorlatok megosztásával áll át a szakképzés a digitális munkarendre

2020. március 20. 13:53
A jó gyakorlatok megosztásával áll át a szakképzés a digitális munkarendre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium folyamatosan dolgozza fel a szakképzési centrumok új eljárásrendjeit, amelyek mentén az intézmények a következő időszakban biztosítani fogják a folyamatos tantermen kívüli, digitális oktatási rendet. 

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet újfajta, digitális oktatási formák elsajátítását és alkalmazását igényli a szakképzési centrumoktól, az iskolák igazgatóitól, pedagógusaitól. Arra is megoldást kell találni, hogy a tanulók sikeresen be tudják fejezni az évet, az érettségi és szakmai vizsga előtt álló diákok eredményes vizsgát tudjanak tenni. A szakképzési centrumok megalakították operatív munkacsoportjaikat, az iskolák vezetőivel közösen, határidőre elkészítették eljárásrendjeiket, ezek vizsgálata, értékelése jelenleg is zajlik.

 

A jó gyakorlatok megosztásával áll át a szakképzés a digitális munkarendre

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban oktatási munkacsoport alakult, amely koordinátorként megoldásokat keres, módszertani segítséget nyújt, a fejlesztési, digitális munkát  támogató feladatokat határoz meg. A tárca támogatásával a szakképzési centrumok rendkívüli informatikai eszközbeszerzéseket (laptop, webkamera stb.) indíthatnak. Az eljárásrendekben megjelelő jó gyakorlatok megosztása hasznos példákkal szolgálhat minden szakképzési centrum számára az ország egész területén. A digitális munkarend bevezetésével számos jó kezdeményezés indult el a szakképzési centrumokban, a következő időszak feladata ezek  megosztása, elterjesztése. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu