Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.10.18. - szerda, Lukács napja van.

Belföldi hírek

A járőröző katonai rendészek növelték az emberek biztonságérzetét

A járőröző katonai rendészek növelték az emberek biztonságérzetét

A Magyar Honvédségnek erődemonstrációs feladata is van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában hétfő este a honvédelmi miniszter. Hozzátette: visszatartó ereje van, ha a terroristák látják, hogy az állam mekkora erővel tud fellépni.

A honvédelmi miniszter szerint az elmúlt időszakban tapasztalt illegális migrációs folyamat egy váratlan támadás veszélyét hozta magával. Simicskó István kiemelte: meg kell mutatni, hogy a Magyar Honvédség létezik, vannak katonák, akik a rendőri erőket segítve nyomatékot adnak a biztonságnak. Hozzátette, hogy az utóbbi időben a közterületeken járőröző katonai rendészek jelentősen növelték a magyar emberek biztonságérzetét. Ha veszély éri az országot, evidens hogy bizonyos szabadságjogok korlátozhatók a biztonság garantálása érdekében - mondta, felidézve hogy a 2001. szeptember 11-ei amerikai terrortámadások után jelentős "rezsim" intézkedések léptek életbe. Másik példaként említette, hogy a tavalyi franciaországi merényletek során a terroristák az internetet használták a kapcsolattartásra, egy játékszoftveren keresztül kommunikáltak egymással.

 

 
Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor, a magyar honvédvezérkar főnöke a Magyar Honvédség évértékelő és feladatszabó vezetői értekezlete után tartott sajtótájékoztatón a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2016. január 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán


A honvédelmi miniszter ezzel együtt kiemelte, Magyarország demokratikus jogállam, a terrorveszélyhelyzetről szóló alkotmánymódosítási tervezet egy felsorolást tartalmaz, hogy milyen intézkedéseket lehet "a szükségesség és arányosság" figyelembevételével életbe léptetni.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu