Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.29. - kedd, Taksony napja van.

Belföldi hírek

A járásokról szóló törvényjavaslat is a Ház elé került

2012. május 10. 10:19
A járásokról szóló törvényjavaslat is a Ház elé került
Az Országgyűlés szerdai ülésén a képviselők ismét hozzászólhattak például a kormány járások kialakításáról szóló előterjesztéséhez.
A Parlamentbeni ülésnap a járások kialakításáról szóló törvényjavaslat részletes vitájával kezdődött el - ahogy erről a HírTV is beszámolt. A kormány legkésőbb június 30-áig határozatban rendezi a járások pontos jogállását, székhelyeit, valamint határait.

parlament

A járások kialakításának általános vitája folytatódott a Parlamentben

Az MNO arról értesült, hogy megkezdődtek a helyi egyeztetések a 2013. január 1-jén fölállítandó járási hivatalokról, amelyben központi szerepet kapnak a kormányhivatalok.

Értesüléseik szerint a leendő járási székhelyek polgármestereit keresik meg, és tájékozódnak arról, milyen infrastrukturális lehetőségek állnak rendelkezésre az új hivatalok kiépítésére. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) korábban arról tájékoztatta az MNO-t, hogy a január 1-jével fölállítandó új rendszer kiépítése megközelítőleg 20 milliárd forintba fog kerülni.

Szabó Erika  államtitkár

Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára

 


Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára korábban közölte, az átalakítás végső célja az egyablakos ügyintézés biztosítása az ügyfelek számára, tehát hogy a polgárok egyetlen helyen, a – 2013 végéig kialakítandó – kormányablakoknál tudják majd valamennyi ügyüket elintézni.


mconet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu