Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

A járásokról szóló törvényjavaslat februárban kerül az országgyűlés elé

2012. január 30. 04:22
A járásokról szóló törvényjavaslat februárban kerül az országgyűlés elé
Vasárnap, azaz január 29-én este lejárt az új közigazgatási-rendszer kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés határideje. Az elképzelések szerint országosan 168 járás jönne létre, Budapesten pedig hét központot alakítanának ki – ezek látnák el az államigazgatási feladatokat.
Az összes állami feladat várhatóan 2013 végéig kerül majd át a járásokhoz - jelentette ki Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a a Kossuth Rádió Krónika című műsorában. A kormányhivatalok járási hivatalainak legfontosabb céljairól szólva az államtitkár elmondta: a megyei szintnél alacsonyabb szinten ellátandó államigazgatási feladatok minden magyarországi állampolgár számára elérhetőek és magas szintűek legyenek. A járások és járási (körzeti) kormányhivatalok a fővárosi és a megyei kormányhivatalok szervezeti egységeként kezdhetik meg működésüket 2013. január elejétől – mondta Szabó Erika.

 Szabó Erika,

Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára beszélt a járások kialakításának céljáról


Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Krónikában elmondta „a cél az, hogy az államigazgatási típusú feladatok a járáshoz kerüljenek, és az önkormányzat mellett működő hivatal az önkormányzati helyi ügyek intézésével kapcsolatos hivatali munkát végezze.” A fő cél az egyablakos ügyintézési helyszín, a kormányablak létrehozása, ahol minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet egy helyen lehet majd intézni, tette hozzá az államtitkár. A törvényjavaslat februárban kerül az országgyűlés elé.Forrás: fidesz.hu


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu