Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

A járások kialakításához módosítják a kormányrendeleteket

2012. October 19. 09:37
A járások kialakításához módosítják a kormányrendeleteket
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint a járási rendszerre való felkészüléssel összhangban  változik a jogszabályi környezet, a hivatalok működésének finomhangolására 70 kormányrendelet módosításáról született döntés.

Kormányablak


A járási hivatalok részei lesznek a jelenleg  még a fővárosi és megyei kormányhivatalok helyi, körzeti szervei,  amelyeknek az illetékességét ezért a járásokhoz kell igazítani. A járási hivatalokban hat szakigazgatási szerv kezdi meg működését  jövőre: a járási gyámhivatal, járási építésügyi hivatal, járási népegészségügyi intézet, járási állat-egészségügyi  és élelmiszer-ellenőrző hivatal, járási munkaügyi kirendeltség és járási földhivatal.  Míg gyámhivatal minden egyes járási hivatalban lesz,  az építésügyi hivatal  több járásra kiterjedően fog eljárni.


Jelenleg közel 170 munkaügyi kirendeltség működik az országban, ez a szám jövöre is megmarad, így  ezek is szintén több járásra kiterjedő hatáskörrel járnak majd el. Az ehhez szükséges informatikai fejlesztés 2013 júliusára készül el.


A jogszabályok átállításával párhuzamosan folyamatos a párbeszéd a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a polgármesterek, képviselő-testületek, jegyzők között annak érdekében, hogy 2013. január 1-jével a járási hivatalok zökkenőmentesen megkezdhessék működésüket. Ezekben a napokban kötik meg az  átadás-átvételi megállapodásokat  országszerte a kormányhivatalok a képviselő-testületekkel, és tisztázzák a még közösen megoldandó hátralévő feladatokat.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu