Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A japán Ibidennel kötötte meg a kormány az 57. stratégiai együttműködési megállapodást

2015. April 08. 10:15
A japán Ibidennel kötötte meg a kormány az 57. stratégiai együttműködési megállapodást

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes és Yasuhiro Asano elnök szignálta a Magyarország Kormánya és a japán Ibiden vállalat között létrejött stratégiai megállapodást 2015.április 7-én. A cég ezzel hosszú távra köteleződött el a magyarországi jelenlét mellett.

Dr. Szabó László miniszterhelyettes elmondta, hogy a dunavarsányi székhelyű Ibiden vállalat immár 10 éve folytat meghatározó tevékenységet hazánkban. Jelenleg 2214 főt foglalkoztatnak, négy gyártócsarnokot és egy kutatási fejlesztési központot üzemeltetnek, folyamatos bővítés és fejlesztés jellemzi a cég magyarországi tevékenységet.Az Ibiden és a kormány együttműködésének fő területei a gyártásfejlesztés, az innováció és kutatás-fejlesztés, valamint a képzési együttműködési rendszer fejlesztése.

 

 

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a japán Ibiden vállalat

 Összesen 149 japán vállalat működik hazánkban, ezzel mintegy 25 ezer embernek biztosítva munkát és megélhetést.Japán a tizenharmadik legjelentősebb befektető Magyarországon az országban jelenlévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve. A japán cégek összesen 1,2 milliárd dollár beruházással 4 ezer új munkahelyet hoztak létre Magyarországon az elmúlt két évben.  Az Ibiden immár a 6. japán stratégiai partnercége a kormánynak, ezzel is mutatva, mennyire fontosak a magyar-japán gazdasági kapcsolatok.Külgazdasági és Külügyminisztérium/MCOnet


Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu