Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.26. - kedd, Fülöp napja van.

Belföldi hírek

A japán Furukawa Electric új európai kutatóközpontját Cséfalvay Zoltán adta át

2014. május 21. 11:00
A japán Furukawa Electric új európai kutatóközpontját Cséfalvay Zoltán adta át

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára adta át a legújabb japán beruházást, a Furukawa Electric új európai kutatóközpontját Budapesten.

A magyar gazdaságpolitika egyik fő célja, hogy megérje Magyarországon befektetni, gyártani, és megérje kutatás-fejlesztésbe is befektetni - mondta az ünnepélyes átadáson Cséfalvay Zoltán, aki azt is hozzátette:  a tervek szerint a 2014-2020 között érkező uniós források 10 százalékát közvetlenül kutatás-fejlesztésre és innovációra fordítják, ami 800 milliárd forintot jelent.

 

 

Átadták a japán Furukawa Electric új európai kutatóközpontjátA Furukawa Electric tíz kutatóközpontjából hét Japánban, kettő Amerikában és egy Magyarországon van, ami a magyar kutatás-fejlesztés és az itteni szakemberek elismerése. Ez a cég volt egyébként az első japán befektető Magyarországon. A Furukawa Electric Technológiai Intézet Kft. (FETI) 100 százalékban a japán Furukawa Electric tulajdona, de kizárólag magyar dolgozókat foglalkoztat, jelenleg 30 főt.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu