Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A II. Magyar-Arab Gazdasági Fórumon Orbán Viktor is részt vett

2014. March 23. 21:26
A II. Magyar-Arab Gazdasági Fórumon Orbán Viktor is részt vett

A magyar miniszterelnök felszólalt a Szaúd-Arábiában megrendezésre került II. Magyar-Arab Gazdasági Fórumon, ahol az arab befektetőket megnyugtatta: Magyarországon "befektetőbarát kormány várja önöket".

 II. Magyar-Arab Gazdasági Fórum,  Orbán Viktor, Szaúd-Arábia
A kormányfőt rijádi útjára elkísérte mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint a delegációval tart több mint száz magyar üzletember is.

 A miniszterelnök szerint Magyarország a rendszerváltás után értékes éveket vesztegetett el az arab világgal való kapcsolatépítésben, ma azonban már hosszú távú, több nemzedékre kiterjedő együttműködésre törekszik.  

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kifejtette: míg 2003-ban még 800 millió dollár volt a Magyarország és az arab világ közötti kereskedelmi forgalom mértéke, addig mára ez meghaladja a 2,5 milliárd dollárt. Szavai szerint az arab befektetők újra felfedezték Magyarországot, amely nyitott előttük

Hétfőn Orbán Viktort külön is fogadja Mokrin bin Abdel-Aziz herceg, miniszterelnök-helyettes, délután pedig Abdel-Latíf az-Zajánival, az Öböl Menti Együttműködési Tanács főtitkárával tárgyal a magyar kormányfő a tervek szerint.

MTI/MCOnetFotó: Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu