Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

A hungarikumokról szóló törvényről is a tavaszi ülésszakban dönt a Parlament

2012. január 19. 11:00
A hungarikumokról szóló törvényről is a tavaszi ülésszakban dönt a Parlament
A hungarikumok támogatására 500 millió forint áll rendelkezésre - hangzott el Fazekas Sándor és Giró-Szász András új hungarikum törványtervezetről szóló sajtótájékoztatóján.
A törvény összefogja és azonosítja nemzeti értékeinket, a készülő Magyar Értéktár segítségével pedig össze lehet gyűjteni, nyomon lehet követni a hungarikumokat. Giró-Szász András kifejtette: egy neves szakértőkből álló bizottság (Hungarikum Bizottság) fogja meghatározni, hogy mely termékek tartoznak a hungarikum kategóriába.

Giró-Szász András

Giró-Szász András: a magyar értéktár gyűjtené össze a hungarikumokatHungarikumnak számítanak a magyar nemzeti értékek körébe sorolható, magyarsághoz kapcsolódó tárgyak, szellemi- és kulturális javak, szokások, jelképek, valamint a nemzeti tudatot megtestesítő alkotások. Mindezek magukba foglalják a világ magyarságának kincseit, a Kárpát-medencében velünk élő nemzetiségeink értékeit, szokásait – fejtette ki Fazekas Sándor.

Fazekas Sándor

Fazekas Sándor:  „A magyarság teljesítményét szeretnénk összesíteni”


Meggyőződésem, hogy ezek a hungarikumok öregbítik hírnevünket, növelik megbecsülésünket az unióban és világszerte – húzta alá Fazekas Sándor. A miniszter azt is elmondta: a hungarikumok támogatására 500 millió forint áll rendelkezésre.Forrás: fidesz.hu,kormany.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu