Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.22. - kedd, Előd napja van.

Belföldi hírek

A Huawei részt vesz a magyar mérnökképzésben

2019. július 01. 08:53
A Huawei részt vesz a magyar mérnökképzésben

Szándéknyilatkozat írt alá Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Wu Biqiang, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója, amely szerint a kínai vállalat megerősíti szerepvállalását a magyar infokommunikációs szektor fejlesztésében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Huawei között létrejött megállapodás a 2018. november 6-án, Kínában elfogadott közös nyilatkozatban foglaltakat bővíti ki konkrét feladatok meghatározásával. Az új dokumentum alapján a Huawei komolyabb szerepet kíván vállalni a magyar infokommunikációs szektor fejlesztésében. A megállapodás szerint a cég tovább folytatja magyar egyetemistáknak szóló kínai technológiai tanulmányutak szervezését, elindítja a Huawei mérnöki tréning programokat, s ezekkel a tervek szerint a következő 5 évben mintegy 200 magyar fiatalt szeretnének mérnöki ismeretanyaghoz juttatni. A tudástranszfert támogatja a vállalat magyarországi képzési és tanúsítási központjának (HAINA) közeljövőbeli létrehozása is.

 

A Huawei részt vesz a magyar mérnökképzésben

 

„A szándéknyilatkozat új távlatokat nyithat meg Magyarország és a Huawei kapcsolatában, hiszen hazánk legjobb szakemberei vehetnek részt a kínai cég csúcstechnológiát alkalmazó és fejlesztő projektjeiben. Külön örömteli, hogy a cég vállalja a fiatalok, a jövő mérnökeinek és tudósainak oktatását is. Büszkék vagyunk arra, hogy a Huawei már évek óta jelen van a magyar piacon, közösen további jelentős eredményeket leszünk képesek elérni” – fogalmazott Palkovics László. Wu Biqiang, a Huawei Technologies magyar leányvállatának vezetője elmondta, nagyra értékelik a magyarországi, folyamatosan kiegyensúlyozott üzleti környezetet, és ezért fontosnak tartják például a hazai mérnök tehetségek gondozását, tudásának fejlesztését. A megállapodás a fentieken túl arra is kitér, hogy a Huawei részt kíván venni a magyar vasutak távközlési infrastruktúrájának fejlesztésében, az intelligens egészségügyi ellátás fejlesztésében és az okosvárosok kialakításában is.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu