Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A hőségriadó alatt takarékoskodjunk a vízzel

2011. August 23. 20:15
A hőségriadó alatt takarékoskodjunk a vízzel
A Vidékfejlesztési Minisztérium, a hőségriadó ideje alatt, a takarékos vízhasználatra hívja fel a lakosság figyelmét - áll a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján megjelent közleményben.
A nyári kánikulában megnőtt Magyarországon az ivóvízfogyasztás. A közüzemi ivóvíz-szolgáltató társaságok szakemberei a felkészülési időszak alatt elvégzett átgondolt intézkedéseknek, karbantartási munkáknak köszönhetően eddig gond nélkül ki tudták szolgálni az egyre növekvő felhasználói igényeket. A Vidékfejlesztési Minisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, a közüzemi vízellátáshoz szükséges kapacitás továbbra is rendelkezésre áll - hangsúlyozza a minisztérium.

A kertek tulajdonosait arra kérik, hogy ésszerűen locsoljanak, illetve a személygépkocsik tisztítását halasszák későbbre

A hőségben az ésszerű locsolás a kívánatos

Ugyanakkor a további zavartalan működés érdekében a tájékoztatóban kérik a lakosságot és az intézményeket, hogy csak az indokolt ivóvízmennyiséget vegyék igénybe, de figyeljenek arra, hogy kellő mennyiségű folyadékot igyanak. A kertek tulajdonosait arra kérik, hogy ésszerűen locsoljanak, illetve a személygépkocsik tisztítását halasszák későbbre - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján megjelent közleményben. (T.A)

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu