Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

A Honeywell munkahelyteremtéssel járó magyarországi beruházását mutatta be Szijjártó Péter

2014. October 06. 13:44
A Honeywell munkahelyteremtéssel járó magyarországi beruházását mutatta be Szijjártó Péter

A Honeywell Hőtechnika Kft. bemutatta új, munkahelyteremtéssel járó magyarországi beruházását. A projekt részleteit Arthur Simonetti, a Honeywell Európai, Közel-keleti és Afrikai Kormányzati Kapcsolatok osztályának alelnöke és Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter ismertette.

 

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter beszéde

 

 

A mai bejelentés egy újabb sikerpontja a magyar külgazdasági stratégiai törekvéseknek - jelentette ki Szijjártó Péter. Míg 2012-ben csökkenőben voltak a beruházások magyarországon, addig 2013-ban 7%-kal növekedtek, az idei negyedéves adatok pedig több mint 20%-os beruházásnövekedést növekedést mutatnak - ismertette Szijjártó Péter az ünnepélyes bejelentéskor. Elmondta: a kormány célja, hogy ha egy tengerentúli - például amerikai, vagy kínai - nagyvállalat azon gondolkodik, hogy hol indítsa be európai üzleti tevékenységét, akkor Magyarország jusson az eszébe elsőként.

 

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Nagykanizsa polgármestereAz amerikai nagyvállalat beruházása egyedi kormánydöntés támogatásával valósul meg. "A kormány úgy döntött, hogy a vállalat 10 millió eurós, 109 új munkahelyet teremtő beruházását 761 millió forinttal támogatja" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Nagykanizsa polgármestere is jelen volt a budapesti bejelentésen. Elmondta: nemcsak a cég, hanem a város életében is jelentős változást jelent ez a beruházás.

 

 

Arthur Simonetti, a Honeywell Európai, Közel-keleti és Afrikai Kormányzati Kapcsolatok osztályának alelnöke

 

 

Arthur J. Simonetti, az Európai. Közel-keleti és Afrikai Kormányzati Kapcsolatok osztály alelnöke mutatta be a Honeywellt, mint vállalkozást. A cég a mai világ kihívásainak megválaszolásával foglalkozik, Magyarországon pedig az 1960-as évektől van jelen, azóta támogatja a magyar gazdaságot. "Az önkormányzat és a kormány támogatása is segítséget nyújt ahhoz, hogy a Honeywell folytathassa fejlődését itt Magyarországon" - tette hozzá Arthur J. Simonetti.

 

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu