Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

A HITA is segítené az egymilliárd eurónyi tőkebefektetés megvalósulását és 25 ezer új munkahely létrejöttét

2013. April 09. 14:25
A HITA is segítené az egymilliárd eurónyi tőkebefektetés megvalósulását és 25 ezer új munkahely létrejöttét

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) vezetősége és a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Nonprofit Kft. (NYPJMK) képviselői  együttműködési megállapodást írtak alá.

Dobos Erzsébet,


A HITA ugyanis segítené a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ célkitűzését, miszerint 2014-20 között a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségben egymilliárd eurónyi tőkebefektetés valósuljon meg és 25 ezer új munkahely jöjjön létre, így az ország harmadik járműipari centrumává váljon Győr és Kecskemét mellett.

A NYPJMK és a HITA közös célja a térség befektetői környezetének, befektetési helyszíneinek bemutatása a potenciális befektetői körnek, különösen jármű-, gépipari és elektronikai befektetők megkeresése esetén; térségi újrabefektetések elősegítése, a külföldi partnerekkel gazdasági kapcsolatok kialakítása és fejlesztése. Ennek érdekében közösen végeznek makd befektetői környezettel kapcsolatos felméréseket, feltérképezik az iparági beszállítói láncokba potenciálisan becsatlakoztatható  vállalkozásokat, valamint beszállítói fejlesztési programok terveznek és bonyolítanak le együtt. A partnerek támogatják továbbá egymás kommunikációs és marketingtevékenységét, biztosítják a folyamatos információáramlást a két szervezet között.

A partnerségi megállapodás aláírásával egyidőben elindult a Befektetőbarát Településekért Program (BETEP) 3. szakasza, melyen Vas és Zala megye 21 önkormányzat vesz részt. A HITA által szervezett program célja, hogy a magyarországi településeket felkészítse a hazai és nemzetközi beruházások fogadására.


Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA):

 Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ


A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése.

Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ:

2012-ben kiemelt fejlesztési térség lett a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, amely vasi, zalai vállalkozások és Szombathely, Szentgotthárd és Zalaegerszeg önkormányzatának együttműködésével jött létre. Egyúttal a kormány felhívta a nemzetgazdasági, a nemzeti fejlesztési és az emberi erőforrások miniszterét, hogy Zalaegerszeg – Szombathely – Szentgotthárd térségében a gépipar és az elektronikai ipar fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedéseket prioritásként kezeljék.mconet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu