Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.01. - szerda, Hugó napja van.

Belföldi hírek

A héten kezdődhetnek az állami közszolgáltató vállalatok bértárgyalásai

2020. március 04. 09:24
A héten kezdődhetnek az állami közszolgáltató vállalatok bértárgyalásai

A héten elkezdődhetnek a bértárgyalások az állami közszolgáltató vállalatoknál, miután a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter képviselője erre felhatalmazást adott a társaságok vezetői számára.

A Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (Stratosz) közölte: a háromoldalú egyeztetést a Stratosz elnöke, Dávid Ilona kezdeményezte a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) munkavállalói oldalának kérésére. A tanácskozáson a tulajdonosi jogokat gyakorló tárcavezetőt Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár képviselte, valamint részt vett az ülésen Pafféri Zoltán társasági portfólióért felelős helyettes államtitkár is. A munkavállalókat a szövetség tagvállalatainak szakszervezetei képviselték, míg a vállalati oldalon a nagyobb állami társaságok, vagyis a MÁV-csoport, a Magyar Posta, a Volánbusz, az MVM-csoport, a GYSEV, a HungaroControl, valamint az állami víziközmű-szolgáltatók kaptak helyet.     

 

A héten kezdődhetnek az állami közszolgáltató vállalatok bértárgyalásai

 

Az ülésen a felek értékelték a 2017 és 2019 közötti hároméves bérfejlesztés, valamint az idei minimálbér- és bérminimum-emelés hatásait, valamint áttekintették az idei bértárgyalások alapvetéseit. Fónagy János felhívta a figyelmet, hogy a tulajdonosi joggyakorló az európai és világgazdasági folyamatok miatt egyéves, differenciált bérmegállapodások megkötését tartja indokoltnak. Emellett az adott szektor teljesítőképességét figyelembe vevő, a kritikus munkakörökre koncentráló, illetve a vállalatok ügyfélközpontú működését támogató megállapodásokat szorgalmaz - ismertették a közleményben.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu