Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A helyi gazdaság megerősítésének fő eszköze az önkormányzatok együttműködése

2014. June 15. 22:57
A helyi gazdaság megerősítésének fő eszköze az önkormányzatok együttműködése

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is beszédet mondott a XX. városi polgármesterek randevúján, amelyen átadták az év polgármestere díjat is.

 


A rendezvényen Varga Mihály elsősorban gazdaságfejlesztést célzó beruházásokat javasolt a településeknek, példaként említve a kis- és közepes vállalkozásokat segítő akciókat, valamint a turisztikai vonzerő növelését segítő fejlesztéseket. Fontos célnak nevezte mások mellett a munkahelyteremtést, az újraiparosítást és a térségi lehetőségekre alapozó fejlesztések elindítását is. A tárcavezető emellett részletesen ismertette az önkormányzati rendszer átalakítását és az adósságkonszolidációt is.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is beszédet mondott a XX. városi polgármesterek randevúján
Varga Mihály azt is elmondta: erőn felül terheli az önkormányzatokat a szociális és egészségügyi alapellátások működtetése, így a szaktárcákkal együttműködve dolgoznak egy új ágazati feladatelosztáson, amire ősszel kerülhet sor. A helyi gazdaság megerősítésének fő eszközeként az önkormányzatok együttműködését tartotta. Szavai szerint 1157 milliárd forint jut a területi és településfejlesztési operatív programokra, a versenyképes Közép-Magyarország operatív programokra pedig 130 milliárd forintot fordítanak.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu