Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

A hátrányos helyzetű térségekben is jelentős beruházások valósulhatnak meg

2012. November 09. 09:00
A hátrányos helyzetű térségekben is jelentős beruházások valósulhatnak meg
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban beszélt a felzárkóztatásról.
Elhangzott: az ország keleti és nyugati területei között nagy gazdasági különbségek vannak, ezt pedig beruházásokkal, munkahelyek létesítésével és a fiatal munkaerő helyben tartásával lehet orvosolni.

A térség országgyűlési képviselője megemlítette a térség beruházásai is, pl. a 6,3 milliárd forint értékű árvízvédelmi töltésfejlesztés és az új Tisza-híd építése.


Czomba Sándor,

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében járt

 


A tervek szerint 2014-ben Vásárosnaményig ér majd az M3-as, jövőre pedig elindul a beregi árapasztó tározó építése, ami közel 30 milliárd forintos beruházást jelent. A Tiszaadonyban és Kölcsén tervezett mentőállomás beruházáshoz európai uniós forrásokat használnának fel.

Az államtitkár szavai szerint a kormány a jövőben nagyobb hangsúly fektetne az úgynevezett szabad vállalkozási övezetekre, ezekkel lehetne a foglalkoztatás bővülését elérni. Czomba Sándor szerint geopolitikai szempontból óriási előnyei van a térségnek, erre alapozva a következő években jelentős fejlesztések valósulhatnak meg.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu