Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

A hátrányos helyzetben lévő önkormányzatoknál is rejlenek lehetőségek a munkahelyteremtésre

2015. January 26. 10:20
A hátrányos helyzetben lévő önkormányzatoknál is rejlenek lehetőségek a munkahelyteremtésre

A most kezdődő uniós költségvetési ciklus legfontosabb célja, hogy az ország hátrányos helyzetben lévő településein a kis- és közepes vállalkozások támogatásával munkahelyek jöjjenek létre.

Lázár János,  a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Csongrád megye, önkormányzatok, munkahelyteremtés

Erről Lázár János,  a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt Csongrád megyében, a térség polgármestereivel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Kijelentette továbbá: a kormány a helyi infrastruktúra fejlesztésével versenyképes ajánlatot akar nyújtani a hátrányos térségek kistelepülésein élőknek.

Elhangzott: A helyi hagyományok és az elsősorban mezőgazdaságból élő települések adottságai miatt a térségben komoly lehetőségek rejlenek az élelmiszeripar és a feldolgozóipar fejlesztésében. A szakképzés átalakításának fontosságáról is beszélt a miniszter, mivel a munkanélküliséggel párhuzamosan bizonyos szakmákban munkaerőhiány is van.

A Fidesz frakció közleményt adott ki arról, hogy a visszaélések elkerülése és a jobb ellenőrizhetőség érdekében a települési támogatásokról helyben, a településeken születik döntés, mert ott jobban látják, ki a valóban rászorult. Az önkormányzatok az ehhez szükséges helyi rendeleteket márciusig megalkotják.Nem történhet meg, hogy egy szegényebb önkormányzat nem tud települési támogatást adni az ott élőknek, mert továbbra is központi költségvetési támogatásban részesülnek. A jelenleg foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők fokozatosan kerülnek a közfoglalkoztatásba és a munkaerő-piacra. A foglalkoztatás bővülésével párhuzamosan a jövedelempótló támogatásokra szánt kiadások csökkennek - áll a közleményben.

MTI/MCOnet

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu