Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

A határzárról és a népvándorlásról beszélt Orbán Viktor

2015. július 03. 11:23
A határzárról és a népvándorlásról beszélt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádiós interjújában természetesen kiemelt témaként szrepelt a migráció, azaz ahogyan ő fogalmazott a modernkori népvándorlás.

A határzárral kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott: ezzel „miközben megvédjük Magyarországot, megvédjük az Európai Uniót is”, ami a magyar történelemben nem példa nélküli. Orbán Viktor miniszterelnök szerint rossz politikával a jelenlegi népvándorlás a többszörösére gerjeszthető, ezért ő határozott határvédő politikát képvisel. Azt, hogy kit engedek be a házamba, az országomba, a kormányfő a legelemibb önvédelmi kérdésnek tartja, amit csak a magyarok dönthetnek el.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, bevándorlás

 

A határzárról és a népvándorlásról beszélt Orbán Viktor a rádióban

Kitért a múlt heti EU-csúcstalálkozóra, ahol az a döntés is született bevándorlásügyben, hogy Magyarország - Bulgária mellett - külön elbírálás alá esik. A magyar kormány azt az álláspontot képviselte Brüsszelben, hogy a bevándorlók szétosztására vonatkozó szabályok, a kvóták Magyarországra nem érvényese. Magyarországnak ki kellett állnia saját érdekeiért, mert "a mi helyzetünk mindenki másétól különböző": "mi nem vagyunk frontország (...), mégis Magyarország nehezebb helyzetben van, mint ők, mert a görögök nem fogják meg a saját határaiknál a gazdasági bevándorlókat, és ezek rázúdulnak Magyarországra" - fejtette ki a miniszterelnök.


MTI/MCOnet

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu