Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A határvédelem minden egyéb kérdést megelőz

2018. August 26. 10:20
A határvédelem minden egyéb kérdést megelőz

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: az olasz és a magyar migrációs politika számos ponton egyezik, a kormány pedig mindenkivel együttműködik, aki az illegális bevándorlás megállítását, valamint a határvédelem elsőbbségét tűzi zászlajára.

"Egyetértünk abban, hogy a kiváltó okokat kell megszüntetni, valamint világossá kell tenni, hogy Európába csak az európai szabályok tiszteletben tartásával lehet jönni, és illegálisan senki nem léphet be" - mondta Szijjártó Péter. Közölte: olasz kollegájának megerősítette a magyar kormány álláspontját, amely szerint a határvédelemnek minden egyéb kérdést meg kell előznie a migrációs válság kezelésében, és vissza kell szerezni az EU-nak azt a képességét, hogy meg tudja védeni saját határait. Megjegyezte, Ausztrália már bizonyította, hogy a tengeri határokat is meg lehet védeni.

 

A határvédelem minden egyéb kérdést megelőz

Szijjártó Péter megerősítette a magyar kormány álláspontját, amely szerint a határvédelemnek minden egyéb kérdést meg kell előznie a migrációs válság kezelésében

 

Szijjártó Péter elmondta, hogy Matteo Salvinivel Ukrajnának a nemzeti kisebbségekkel szembeni "elfogadhatatlan" magatartásáról is beszélt. Arra kérte az olasz kormányt, támogassa Magyarországot, amely a nemzetközi fórumokat is felhasználva akarja elérni, hogy Ukrajna teljesítse nemzetközi kötelezettségeit, és "adja vissza a magyaroktól elvett jogokat". Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy Olaszország Magyarország negyedik legnagyobb kereskedelmi partnere, és a harmadik helyen áll a magyar exportpiacon, ami évi több mint 5 milliárd eurónyi magyar árut és szolgáltatást jelent.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu