Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A határőrizet jogáról nem mondunk le

2018. September 18. 12:26
A határőrizet jogáról nem mondunk le

A határőrizet jogáról nem mondunk le - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt az Országgyűlésben. A kormányfő jelezte, hogy ezt az álláspontot fogja képviselni az eheti salzburgi európai csúcstalálkozón.

Hozzátette: "a határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben, vagy valamely nemzetközi szervezetben". Hangsúlyozta: "a mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik", belőlük áll a magyar hadsereg és a rendvédelmi erők köteléke. Erre esküsznek fel, és ez az a többlet, amit semmilyen pénzért nem lehet megvásárolni, nekünk ez a legerősebb védőpajzsunk - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem "portaszolgálatot" akarnak létesíteni; nem megállítani, hanem menedzselni akarják a bevándorlást. 

 

"A mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik"

 

Orbán Viktor elmondta, 2019-ben európai parlament választás lesz és a jövő legfontosabb kérdésre a migráció, ennek megfelelően a politikai erők Európában ma két táborra oszlanak: bevándorláspártiakra és bevándorlásellenesekre. Szerinte a bevándorláspártiaknak most el akarják venni Magyarországtól a határvédelem jogát. A jövő májusi EP-választással összefüggésben beszélt arról, hogy éppen ideje, hogy távozzon jelenlegi európai elit, mert nem tudta az Európában tartani az Egyesült Királyságot és nem tudta Európán kívül tartani a migrációt.

A Sargentini-jelentésről szólva úgy értékelt, a dokumentum Magyarország ellen íródott és nem a magyar kormány ellen. Szerinte: a szöveg abszurd elemeket tartalmaz, többek között a magyarországi antiszemitizmusról. A modern antiszemitizmus európai központja éppen Brüsszelben van, onnan finanszírozzák az Izrael-ellenes politikai akciókat - hangoztatta. Orbán Viktor elmondta, a magyar kormány jogi lépéseket tesz a jelentés miatt, és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérik fel, hogy járjon el az ügyben.


MTI/T.D.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu