Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

A határaink megvédése volt a fő téma a Parlamentben

2015. September 22. 11:03
A határaink megvédése volt a fő téma a Parlamentben

Orbán Viktor miniszterelnök 2015.09.21-én az Országgyűlésben tartott napirend előtti felszólalásában az ország és minden magyar ember nevében köszönetet mondott a határainkon szolgálatot teljesítő rendőröknek és katonáknak.

 

Orbán Viktor: Egységes európai cselekvési tervre van szükség

 

 


A kormányfő a tömeges népvándorlás kapcsán rámutatott: „a bevándorlók már nemcsak dörömbölnek, de ránk is törik az ajtót”. Hangsúlyozta, milliók készülnek az útra, az utánpótlás bőséges. Hangsúlyozta, Magyarország ezer éve a nagy európai család megbecsült tagja; „történelmi és erkölcsi kötelességünk megvédeni Európát, ezáltal ugyanis önmagunkat is védjük”. Hozzátette: amikor Magyarország határait védjük, Európát is óvjuk.Rámutatott, ami most történik, az valójában lerohanás. Akit lerohannak, az nem tud befogadni – jegyezte meg. Ugyanakkor hozzáfűzte: amíg nem lesz egységes európai cselekvési terv, a problémát nem tudjuk megszüntetni, nemzeti hatáskörben csak kezelni tudjuk, de megoldani nem.

 

 

Pártpolitikától mentesen kell megvédeni a határokat

A miniszterelnök szavai szerint hazánknak kétfrontos küzdelmet kell folytatnia. Meg kell védenünk Magyarország és Európa határait, ugyanakkor meg kell küzdenünk a rövidlátó európai politikával is, amely szembefordult az európai emberek akaratával – jelentette ki. Orbán Viktor beszéde végén arra kérte a képviselőket, hogy pártállástól függetlenül támogassák a kormányt a tömeges bevándorlás elleni küzdelemben. Rogán Antal a Parlamentben hangsúlyozta:  év eleje óta 225.000 ember lépte át illegálisan Magyarország határait. Ezzel a népvándorlási áradattal csak akkor tudunk megbirkózni, ha Európa kimondja, hogy nem tud mindenkit befogadni, a határokat megvédjük, és azokon kívül tudjuk eldönteni, kit fogadunk be, és kit nem – zárta szavait.


Fidesz/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu