Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A Hankook-kal kötött stratégiai megállapodás egyszerre szól gyártásfejlesztésről, innovációról és kutatásfejlesztésről

2012. November 28. 08:49
A Hankook-kal kötött stratégiai megállapodás egyszerre szól gyártásfejlesztésről, innovációról és kutatásfejlesztésről
A Kormány hatodik partnerségi egyezményét írta alá a magyar kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök és a Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft.  ügyvezető igazgatója.


Orbán Viktor a Hankook vezetőivel folytatott megbeszélés egyik legfontosabb tanulságának nevezte, hogy a magyar fizikai munkások és a közép-és felsővezetők is nagyon gyorsan tanulnak, és hamar alkalmazkodtak a gyár munkakultúrájához. Ez kulcskérdés, mert ha Magyarország egy termelési központtá szeretne válni - mondta a miniszterelnök.

 Orbán Viktor miniszterelnök

A Kormány hatodik partnerségi egyezményét írta alá a magyar kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök és a Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft.  ügyvezető igazgatója

 


Emlékeztetett, a Hankook-gyár igazgatójának szavaira, mely szerint folyamatosan csökkentik a magyar gyárban dolgozó koreaiak számát, és a helyüket magyarok veszik át. A magyar munkaerő rugalmas, tanulékony, és nagyon gyorsan képes átvenni a gyár irányítását. Ez nagyon nagy dolog, és egy biztató jel a magyar gazdaság jövőjét illetően – hangsúlyozta Orbán Viktor az aláíráskor.

 Orbán Viktor miniszterelnök

Lee Sang Il vállalatvezető elmondta: hídfőállásnak tekinti a Hankook MagyarországotLee Sang Il arról is beszélt, hogy a Hankook a kapacitás-bővítés lehetőségét vizsgálja.  A kormányfő fontosnak nevezte a gyárigazgató azon szavait is, hogy hídfőállásnak tekinti a Hankook Magyarországot. A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a Hankook részt vesz a magyar munkások képzésében. Orbán Viktor szerint ez a stratégiai megállapodás egyszerre szól gyártásfejlesztésről, innovációról és kutatásfejlesztésről.

Lee Sang Il vállalatvezető azt is elmondta, hogy a regionális munkaügyi központokkal és a helyi oktatási intézményekkel együttműködve OKJ-s képzésben mintegy ezer munkanélkülinek szerveztek oktatást, és biztosítottak új munkahelyet.


Forrás: fidesz.hu


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu