Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A hálózatfejlesztési beruházások kiemelt beruházásokká váltak

2017. November 28. 14:45
A hálózatfejlesztési beruházások kiemelt beruházásokká váltak

Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos közölte, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősíti a magyarországi távközlési szolgáltatók 4G és 4G+ hálózat fejlesztési beruházásait.

A miniszterelnöki biztos kijelentette, hogy ez komoly szabályozási előnyt jelent a fejlesztésekhez, mivel így az ország erősíteni tudja a mobilinternet infrastruktúra és a szélessávú vezetékes hálózat fejlettsége területén eddig elért pozícióját, a szolgáltatók fejlesztései és a szupergyors internet program eredményeképpen.

 

A hálózatfejlesztési beruházások kiemelt beruházásokká váltak

Magyarországon működnek a világ 4. leggyorsabb 4G mobilhálózatai, és az elérhetőség alapján is a globális top 10 között szerepelnek

 

A legutóbbi adatok szerint Magyarországon működnek a világ 4. leggyorsabb 4G mobilhálózatai,  és az elérhetőség alapján is a globális top 10 között szerepelnek. Hozzátette, hogy Magyarország digitális fejlettségben a 2020-as évek elejére az Európai Unió tíz legfejlettebb tagállamaihoz tud felzárkózni. Deutsch Tamás szólt arról, hogy új európai közös politikára van szükség, amihez külön pénzügyi alapot kell létrehozni annak érekében, hogy Európa a digitalizációban is érdemi versenytársa legyen az észak-amerikai és az ázsiai gazdasági térségnek. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu