Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A hajdúnánási üzem összekapcsolja a munkahelyteremtést a rehabilitációval

2011. November 09. 05:16
A hajdúnánási üzem összekapcsolja a munkahelyteremtést a rehabilitációval
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden Hajdúnánáson hangsúlyozta, hogy "nincs fölösleges ember (...) az országépítésben mindenkinek a munkájára szükség van".

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes


Kétszáz fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatását kezdte meg hajdúnánási varrodájában a Kézmű Nonprofit Kft.A létszámot év végéig megduplázza, 2013-ra pedig a tervek szerint 700 főre növeli.

A legnagyobb állami tulajdonú könnyűipari vállalat üzemében megvalósult munkahelyteremtés Semjén Zsolt szavai szerint azért különleges, mert összekapcsolja a munkahelyteremtést a rehabilitációval, a tanulást az oktatással, továbbá visszaadja a dolgozók önbecsülését azzal, hogy professzionális termelőmunkában vehetnek részt.

Az üzem létesítéséhez Hajdúnánás önkormányzata a korábban bezárással fenyegetett varroda épületének megvásárlásával járult hozzá, valamint 25 millió forint pályázati forrást is nyertek az Új Széchenyi Terv keretében. A Kézmű Kft. a program nyomán a térség egyik legnagyobb foglalkoztatójává lép elő.


Forrás: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu