Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

A gyöngyösi munkahelyteremtő zöldmezős beruházást a kormány is támogatja

2013. August 02. 11:58
A gyöngyösi munkahelyteremtő zöldmezős beruházást a kormány is támogatja
A közel 19 milliárd forint értékű beruházás 150 új munkahelyet teremt Gyöngyösön. A Procter & Gamble vállalat támogatási szerződésének aláírásán a Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára vett részt.

 Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárának beszéde

 P&G


A P&G 1991 óta van jelen Magyarországon. A Gyöngyösön megvalósuló beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik. Az itt gyártott termékek a magyar piacon túl, az EU egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba. A gyöngyösi létesítmény a P&G második gyára lesz Magyarországon.

HITA


„Magyarország most egy újabb amerikai óriásvállalat jelentős európai gyártóbázisává válik. A beruházás jelentősen javítani fogja Magyarország versenyképességét ” – mondta Szijjártó Péter államtitkár. A vállalat új beruházása stratégiai fontosságú az ország számára. Ezért is kötött a mai napon, 2013. augusztus 2-án szerződést a kormány nevében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a  Procter & Gamble közép-európai pénzügyi igazgatójával, Papp Kittivel. A cég pénzügyi igazgatója szerint hazánk vonzó környezet a befektetéseik számára, hiszen itt jól képzett a munkaerő, jó az infrastruktúra, és pozitív az üzleti környezet.

Szijjártó Péter,


A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) munkatársai 2011 júniusa óta működnek közre a P&G-vel a gyöngyösi fejlesztést érintően, ahol az egyedi kormány támogatási kérelem kezelésében, az engedélyezési és egyéb implementációs folyamatok előrehaladásában nyújtottak segítséget. A fejlesztést a HITA hagyományos éves Befektetői Gáláján „Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása - 2012” elismeréssel díjazta idén márciusban. 


Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az M1 Az Este című műsorában beszélt a P&G-hez hasonló óriásvállalatokkal kapcsolatos együttműködésekről, hiszen ezek a megállapodások közvetve és közvetlenül is újabb munkahelyeket teremtenek.

Szijjártó Péter az M1 Az Este című műsorában


-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu