Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.19. - csütörtök, Vilhelmina napja van.

Belföldi hírek

A gyerekeknek nem használ az influenza elleni védőoltás?

2009. augusztus 10. 21:58
A gyerekeknek nem használ az influenza elleni védőoltás?
A gyerekeknek nem kellene beadni az új influenza elleni védőoltásokat, mert nem bizonyított, hogy megóvják őket a betegség szövődményeitől, a mellékhatásaik viszont veszélyesek - állítja egy brit tanulmány. A magyar tanárok viszont egyelőre nem kapnak ingyenes védőoltást.
A British Medical Journalben megjelent tanulmány szerzői szerint az új influenza halálozási mutatói egyelőre alacsonyak, ezért a fiatalabb korosztályokban hasznosabb lehet a hagyományos védekezés. A Tamiflu és a Relenza nevű készítményekből éppen most vásárolnak meg a kormányok, Nagy-Britanniában már több százezret adtak be, a felét gyerekeknek.


Matthew Thomson, az oxfordi egyetem professzora szerint ez veszélyes megoldás, mert a védőoltás nagyjából egy nappal rövidíti meg a betegség lefolyását a gyerekeknél, de nem csökkenti a légúti megbetegedések kockázatát, amelyek kezelésére amúgy is antibiotikumot használnak. Ráadásul a szerek mellékhatásai is veszélyesebbek lehetnek, a Tamiflu esetében például a hányás a gyerekeknél különösen veszélyes lehet.

A kutatók négy szakaszban 1766 gyermeket vizsgáltak, a felüket már az új influenza járvánnyá válása után. Thompson állítja, a kutatási eredményeik szerint a védőoltások szinte semmilyen pozitív hatással nem voltak a gyerekekre, és az enyhe lefolyású betegség megelőzésére a Tamiflu alkalmazása nem a megfelelő módszer, mert a kockázatok jelentősen meghaladják a várható előnyöket.

 

(Forrás: fidesz.hu - MR Online)

 

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

 

-ba-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu