Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A Google folytatja a startupok támogatását

2018. February 09. 09:04
A Google folytatja a startupok támogatását

Folytatódik a Google Campus Residency programja, amely eddig 1000 új munkahelyet, és 14 millió euró támogatást nyújtott közép-kelet- európai startupoknak. A Google Campus startup-tagjai a program végeztél átlagosan 137 százalékkal növelték árbevételüket, 44 százalékkal a finanszírozási forrásaikat, valamint 28 százalékkal az általuk teremtett munkahelyek számát.

A varsói Campus 2015 novembere óta biztosít támogatást a közép-kelet- európai startup-közösség számára, mely a régió igazi olvasztótégelyévé vált. Varsó Praga kerületében található Google Campuson lehetőség van a vállalkozásoknak kapcsolatokat építeni, valamint üzleti ötleteik kidolgozását és megvalósítását segítő projektekben részt venni.


A Campus Residency Program első körében 10 fiatal vállalkozás végezte el a kurzust. Ezek a vállalkozások lehetőséget kaptak arra, hogy szakértői segítséget vegyenek igénybe üzleti modelljük fejlesztéséhez, melyhez nemcsak a varsói Campus irodáit használhatták ingyenesen 6 hónapon át, hanem képzéseken is rendszeresen részt vehettek a Google
szakértőinek mentorálásával. Ezen felül közvetlen elérést kaptak a Google for Entrepreneurs globális vállalkozói hálózathoz, amely partnerein keresztül 55 helyen biztosít co-working irodákat világszerte.


A Campus Residency program célja az volt, hogy azonosítsa azokat a kihívásokat, amellyel a résztvevőknek szembe kell nézniük annak érdekében, hogy kiléphessenek a globális fejlesztés színterére. A program 6 hónapja alatt mind a 10 résztvevő rendkívül jó eredményeket ért el: átlagos árbevételük 137%-kal, finanszírozási forrásaik 44%-kal, az
általuk teremtett munkahelyek száma pedig 28%-kal nőtt.  

 

A Campus Residency program második körére 2018. február 8-25 között lehet jelentkezni a campus.co/wawresidency oldalon. A program elsősorban a közép-kelet- európai régió növekvő fázisban lévő startupjainak szól, így többek között Magyarországról is lehet rá jelentkezni.   

 

A varsói Campus egyre bővül  

Eddigi két éves fennállása során már több mint 13 000 fő csatlakozott a varsói Campus közösségéhez. A Campus csak 2017-ben 400 rendezvényt szervezett, melyeken több mint 22 000 fő vett részt.

 

Íme a Campus Residency program első körében „végzettek” listája: 

 

● Autenti − dokumentumok online jóváhagyását és online szerződéskötést lehetővé tevő platform, amely e-kereskedelemmmé alakítja a hagyományos b2b és b2c tranzakciókat, és az egykattintásos e-aláírások segítségével kényelmes és biztonságos módon növeli az értékesítést.

 

● theConstruct − virtuálisvalóság-környezetben működő terv-véleményező platform. Fejlesztői a kategóriájában legjobb eszközöket kívánják biztosítani ahhoz, hogy a felhasználók feltölthessék szakmai terveiket a virtuálisvalóság-/kiterjesztettvalóság-alkalmazásba, kikérhessék róluk a kollégák véleményét, és megoszthassák azokat az ügyfelekkel. 

 

● Oscar Senior − egy platform, amelynek segítségével az idősek könnyen kommunikálhatnak a családjukkal, a barátaikkal és a gondozóikkal. Az Oscar Senior segítségével egyszerűen férhetnek hozzá online szolgáltatásokhoz, így jobb lesz az életminőségük, és hosszabb ideig megőrizhetik önállóságukat. 

 

● OvuFriend − adatvezérelt platformok, amelyek a nőknek nyújtanak segítséget a gyorsabb teherbe esésben, a terhesség alatt egészségmegőrzésben, valamint az egészséges, okos és boldog gyerekek felnevelésében. Az OvuFriend személyre szabott, megfelelő időben történő, számszerűsített visszajelzést ad a felhasználóknak a több millió adatpont alapján elemzett napi inputokra építve. 

 

● Xchanger.io − egy innovatív, több-brókeres devizaváltó platform, amelynek használatával a KKV-k megspórolhatják a rejtett banki díjakat. A világszerte több mint 30 pénzszolgáltatóval való együttműködésnek köszönhetően az Xchanger.io az ügyfél igényeire szabott devizaárfolyamot tud ajánlani, és segítségével 103-féle deviza utalható át 190 országba. 

 

● Yestersen − kuratált online piac vintage bútorok, lámpák, dekorációs elemek és életstílus-tárgyak adásvételéhez. Segítségünkkel a kereskedők háromszor gyorsabban árazhatják be és adhatják el áruikat. A vevők több ezer válogatott tárgyat tartalmazó, inspiráló tartalomhoz férhetnek hozzá, melyeket biztonságosan és kényelmesen, online módon vásárolhatnak meg. 

 

● Quotiss − fuvarozási logisztikához tervezett szoftver. A Quotiss leegyszerűsíti és automatizálja a fuvardíjakat: mindezt 100-szor gyorsabban teszi, mint a piacon elérhető bármelyik más szoftver; 100%-ig pontos fuvardíjakat generál, és automatikusan eljuttatja azokat az ügyfeleknek. 

 

● WealthArc − következő generációs befektetéskezelő platform vagyonkezelők és tehetős ügyfeleik számára, mely a felhőalapú technológiákra, a nagy adatra és a mesterséges intelligenciára épül. 

 

● UserEngage − egyszerűen használható marketing-automatizálási szoftver, melynek célja a felhasználói elkötelezettség növelése, valamint az értékesítési tölcsér minden lépcsőjének átalakítása az empatikus vállalati kommunikáció lehetővé tételével. 

 

● Kredytmarket − online piacplatform, mely mindössze néhány perc alatt, kedvező költségek mellett biztosít működőtőke-kölcsönt hitelképes kisvállalkozóknak. Az ügyfél hitelképességének alapos ellenőrzése papírmentes folyamat keretében zajlik. A kölcsönt olyan befektetők biztosítják, akik stabil, alacsony kockázatú befektetés-megtérülést keresnek.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu