Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

A gépparkját modernizálta a Toolex Kft.

2021. szeptember 25. 12:00
A gépparkját modernizálta a Toolex Kft.

Közel 850 millió forintból fejlesztette a gépparkját a Toolex Kft. Nagyszénáson.

Mintegy 850 millió forintos fejlesztést hajtott végre a Toolex Kft. a nagyszénási gyárában. Az 1993-ban alakult kisvállalkozás fémmegmunkálással és fúrószár gyártással foglalkozik, jelenlegi beruházásuk pedig a géppark fejlesztésére összpontosult.

 

A cég nem csak gyártja a mélyfúró rendszereket és szerszámokat, hanem értékesíti is és ehhez kapcsolódóan technikai-szakmai szolgáltatások nyújt. A cég a kezdetek óta fejleszti az innovatív szerszámait.

 

A jelenlegi termelésük 80%-a exportra készül, azonban Magyarországon is egyre több cég tart igényt a termékeikre és szolgáltatásaikra. A cégnél jelenleg közel 200 fő dolgozik, így ők számítanak Nagyszénás legnagyobb foglalkoztatójának.

 

A Toolex Kft. folyamatosan fejleszti a fémmegmunkáláshoz szükséges gépparkját

 

A beruházás által a vállalat beszerzett egy köszörűgépet, egy húzógépet, egy esztergagépet, egy sík- és profilköszörűgépet, továbbá egy vállalatirányítási rendszert is bevezettek, amely által hatékonyabban működhet a tervezés és a raktározás.

 

A projektnek köszönhetően 25-50 százalékkal nőhet a gyár gépparkjának kapacitása és teljesítménye. A beruházás a cég életében a géppark modernizálása mellett azért volt fontos, hogy képesek legyenek növelni a munkavállalóik számát. A projekt kezdetén 160-an dolgoztak a cégnél, jelenleg pedig közel 200-an.

 


Forrás: MTI, Toolex Kft.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu