Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.03. - szerda, Klotild napja van.

Belföldi hírek

A gazdaság erősödése teszi lehetővé az állami rezsicsökkentést és a kormányhivatali dolgozók béremelését

2016. december 21. 14:41
A gazdaság erősödése teszi lehetővé az állami rezsicsökkentést és a kormányhivatali dolgozók béremelését

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón közölte, hogy a magyar gazdaság megerősödése az alapja annak, hogy állami rezsicsökkentésre és a kormányhivatali dolgozók béremelésére sor kerülhet.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az állami rezsicsökkentés intézkedéseivel több társadalmi csoportot is megcéloztak. Tavaly és idén is konzultációt folytattak az emberekkel az állami rezsicsökkentésről, és 2015-ben 390 ezren, idén pedig 250 ezren töltötték ki önkéntesen a kérdőíveket. Az állampolgárok javaslatai visszaköszönnek a jogszabályalkotásban - tette hozzá. Az újabb rezsicsökkentésről szóló javaslatot már benyújtották a parlament felé, ha az Országgyűlés elfogadja, újabb mintegy kétmilliárd forintos megtakarítás lesz elérhető.

 

országgyűlés

Az állami rezsicsökkentés következő fejezetéről szóló javaslatot már benyújtották a parlament elé, és ha jövőre az Országgyűlés elfogadja azt, újabb mintegy kétmilliárd forintos megtakarítás lesz elérhető

 

Emlékeztetette rá, hogy január 1-jétől béremelés lesz a kormányhivatalok megyei szintjén foglalkoztatottaknál, átlagosan 30 százalékkal nő a fizetésük. Idén júliusban a járási hivatalokban volt béremelés. Közölte, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek a béremelésről, a bérek eltérítéséről, és eddig csak a nagyon kis településeken nem került sor erre, a városokban általában már megtörtént. A polgármesterek bérét pedig most rendezték.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu