Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.30. - Thursday, András, Andor napja van.

Belföldi hírek

A Ganz Holdinggal kötötte meg a kormány a 48. stratégiai együttműködési megállapodást

2014. July 30. 12:19
A Ganz Holdinggal kötötte meg a kormány a 48. stratégiai együttműködési megállapodást

A Magyar Kormány és a Ganz Holding Zrt. stratégiai megállapodást írt alá. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, dr. Berényi János, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke, valamint Fitos Zoltán, a Ganz Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

 

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes beszéde

 

A Parlamentben tartott tájékoztatón Szijjártó Péter hangsúlyozta: ennek a stratégiai megállapodásnak a jelentősége túlmutat önmagán. Kifejtette: a Ganz Holding fejlődését kiemelkedő, korszakos mérnöki teljesítmények, műszaki újdonságok és világszabadalmak jellemezték. A Richter és a Waberer's után a Ganz a harmadik magyar tulajdonú cég, amellyel ilyen együttműködést köt a magyar kormány. Az államtitkár szerint a Ganz nemcsak a gazdaság belső erősítéséhez tesz hozzá, hanem a magyar külpiaci sikerek "zászlóshajója" is , hiszen  számos brit, francia, orosz céggel együttműködve hozott létre vegyesvállalatokat. A Ganz a magyar ipar jó hírnevének megjelenítőjeként számos, a keleti nyitás által megcélzott piacain ér el sikereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

 

Fitos Zoltán, a Ganz Holding Zrt. elnök-vezérigazgatójának beszéde

 

Fitos Zoltán, a Ganz Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója az ünnepségen emlékeztetett: a társaság idén ünnepli az alapítás 170. évfordulóját. A Ganz Gépgyár Holding Magyarország egyik legnagyobb egyedi gépgyára, amelynek termékei a kötöttpályás vasúti, városi közlekedéshez, az energiatermeléshez, a vízellátáshoz, a vízgazdálkodáshoz, az urbanizációhoz és a környezetvédelemhez kötődnek. A paksi erőműben a hőerőművi hűtővíz rendszerek többsége is az ő nevükhöz fűződik. Talán Ganz Holding az egyetlen magyar cég, amely folyamatosan szállított nemcsak a paksi atomerőműbe, hanem többek között ukrán, cseh, szlovák, bolgár atomerőművekbe. "Rendelkezünk a szükséges atomerőművi tudással, minősítésekkel. Így kovásza lehetünk a szóban forgó Paks II. hazai 40 százalékos beszállításának" - vélekedett Fitos Zoltán.

 

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Fitos Zoltán, a Ganz Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Berényi János, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke

 

A Ganz Holdinggal kötötte meg a kormány a 48. stratégiai együttműködési megállapodást
A Ganz abból szempontból is erősíti a magyar nemzetgazdaságot, hogy több mint 550 embernek ad munkát, 60-100 lízinges dolgozót foglalkoztat és több mint 500 beszállítójának mintegy 70 százaléka is magyar.


A statégiai megállapodást 2014.június 30-án Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Fitos Zoltán, a Ganz Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá.
 

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu