Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A Földművelésügyi Minisztérium az agrárképzés megerősítését szeretné

2015. August 07. 10:58
A Földművelésügyi Minisztérium az agrárképzés megerősítését szeretné

Az agrár- és élelmiszergazdasági képzések megerősítését és színvonal emelkedését szolgálják az agrár felsőoktatási szakkínálatban közelmúltban végrehajtott változtatások - írja a  Földművelésügyi Minisztérium.

A Földművelésügyi Minisztérium a középfokú agrárszakképzés irányítójaként és intézményfenntartójaként az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a szakember utánpótlás biztosított legyen. A Tessedik Sámuel Agrárszakképzési Koncepciót a kormány elfogadta, a végrehajtását a minisztérium elkezdte. A középfokú képzés tekintetében végrehajtott integráció és az intézmények szakmai kínálatának összehangolása egyaránt szolgálja az ágazat és a diákok érdekeit is - írják közleményükben. Hozzátették: Fontos előrelépésnek tartjuk a felsőoktatásban a duális rendszer bevezetését, ami a korábbinál gyakorlatiasabbá teszi a képzést.

 

Fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében

 

A "Fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében” elnevezésű konferencián a fiatal gazdák támogatási lehetőségeiről is szó esett

 

 A "Fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében” elnevezésű konferencián a fiatal gazdák támogatási lehetőségeiről is szó esett. Elhangzott: Magyarország Kormánya elindította a „Több munkahelyet a mezőgazdaságban!” programot, amely 2020-ig több ezer álláshely létrehozását célozza meg.  A gazdaszervezetek és az agrárszakképzés támogatása, a falugazdász-hálózatok működtetése, a gyakornok-, tanárcsere-, és ösztöndíjprogramok, a szakmai tanulmányutak, valamint az idei OMÉK-on való megjelenés biztosítása mind a Földművelésügyi Minisztérium azon célját szolgálja, hogy a Kárpát-medence a jövőben egy egységes gazdasági-társadalmi térként funkcionáljon – jelentette ki Tóth Katalin, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.


FM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu