Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

A fő hajtóerő a belső fogyasztás és kereslet

2017. December 05. 12:36
A fő hajtóerő a belső fogyasztás és kereslet

Balogh László, pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár a legfrissebb statisztikai adatokra reagálva közölte: a magyar gazdaság változatlanul lendületesen teljesít, a fő hajtóerő a belső fogyasztás és a belső kereslet.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a bruttó hazai termék volumene a harmadik negyedévben 3,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a második becslés 0,3 százalékponttal magasabb növekedést mutat a november 14-én közölt első becslésnél, amit elsősorban a piaci szolgáltatások vártnál kedvezőbb teljesítményével magyarázott a hivatal. Balogh Zoltán szerint a lendületes növekedés a következó hónapokban is emelkedni fog.

 

A magyar gazdaság fő hajtóereje a belső fogyasztás és a belső kereslet

A kiskereskedelem és fogyasztás is jelentősen hozzájárul a GDP növekedéshez

 

A növekedéshez elsősorban az ipar, az építőipar, a lakásépítések és a beruházások teljesítménye járult hozzá. A beruházások több mint 20 százalékos növekedése azt mutatja, hogy a kormány otthonteremtő programjai jól működnek, ezek is segítik a GDP növekedését, továbbá az uniós pénzek felhasználásának növekedése, és a nagyvállalatok kapacitásbővítő beruházásai is a gazdasági növekedést támogatják - fejtette ki az államtitkár. A kiskereskedelem és fogyasztás is jelentősen hozzájárul a GDP növekedéshez, az ágazat 52. hónapja folyamatosan bővül.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu