Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A fizikai munkát végzők bére is nőtt

2017. July 24. 13:18
A fizikai munkát végzők bére is nőtt

A Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer béradatot feldolgozó elemzéséből derült ki, hogy újabb 2 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

A betanított munkát végzőknél 23 százalékos, míg a szakmunkásoknál 12 százalékos volt a növekedés az előző év második negyedévéhez képest. A fizikai dolgozók körében egy év alatt 759-ről 887 forintra emelkedett az átlagos órabér. Ezen belül a szakmunkások átlagbére 814-ről 912 forintra nőtt, míg a betanított munkát végző dolgozók tavaly első negyedévi 709 forintos átlagbére 867 forintra emelkedett. Hujber Tibor, a Trenkwalder ügyvezető igazgatója szerint az órabérnövekedés ösztönzője a munkaerőhiány.

 

Éves összehasonlításban 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére

Éves összehasonlításban 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére

 

A bérnövekedés régiók alapján is jelentős, a Dél-Dunántúlon és az Észak-Alföldön 740-780 forint közötti átlagos órabérre számíthat egy fizikai dolgozó, ez az érték a Nyugat-Dunántúlon 900, míg Közép-Magyarországon 950 forint körül alakul. Hujber Tibor hozzátette, hogy a jobb munkalehetőségekkel rendelkező régiókban jóval nagyobb az éves növekedési ráta, hiszen Közép-Magyarországon, illetve a Nyugat-Dunántúlon az emelkedés mértéke elérte a 30 százalékot.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu