Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.06. - szombat, Norbert napja van.

Belföldi hírek

A fideszes kisgazdák is nemet mondanak az SPS-re

2009. július 17. 15:00
A fideszes kisgazdák is nemet mondanak az SPS-re
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakciójában helyet foglaló kisgazda képviselők a kezdetektől fogva ellenezték a támogatást a tényleges termeléstől elválasztani kívánó SPS-rendszer bevezetését.
Dr. Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ országos elnöke kisgazda képviselőtársaival együtt sajtótájékoztatók és parlamenti felszólalások révén eddig is hangsúlyozta: a polgári kisgazdák nemet mondanak az SPS-rendszerre - erősítette meg korábbi állásfoglalását a politikus a Kisgazda Polgári Egyesület nevében.

Az SPS-rendszer bevezetése hátrányosan érintené a magyarországi birtokszerkezetet, megkárosítaná a földjeiket bérbe adó gazdákat, elértéktelenítené a termőföldek nagy részét, és a hazánknak szánt EU-s agrártámogatások jelentős részét külföldiek kezébe játszaná át - magyarázta.

A polgári kisgazdák továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy a külföldiek földszerzése valamint a nagybirtok továbbterjeszkedése azonos mértékben elutasítandó - emelte ki, majd hozzátette: ezért minden lehetséges módon fellépnek annak megakadályozására, hogy a termőföld külföldi tulajdonba, vagy a nagybirtok kezére jusson.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu