Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

A Fidesz új törvényeket tervez

2010. April 14. 18:55
A Fidesz új törvényeket tervez
A három csapás törvény benyújtása a Fidesz első lépéseinek az egyike lesz új Országgyűlésben – jelentette ki Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.
A politikus előrebocsátotta, hogy már készen van a parlament szűkítésére és a rendőrségi törvénymódosításra vonatkozó indítvány, melyet minél hamarabb szeretnének benyújtani.

Amikor már feláll az új parlament, de még nincs új kormány, akkor a fideszes képviselők már nyújtanak be törvényjavaslatokat – nyilatkozta Szijjártó Péter.

InfoRádió, Szijjártó Péter, nyilatkozat

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője


A párt szóvivője beszámolt arról is, hogy a törvényjavaslatok egy része már készen van, és ezek egy részét már többször is az Országgyűlés elé vitték, de a szocialisták sorra megvétózták a javaslatokat. A Három csapás törvény is a benyújtott javaslatok között volt, ami azt a módosítást vezette volna, be, hogy ha egy bűnöző háromszor folyamodik erőszakos bűncselekmény elkövetésére, akkor mérlegelés nélkül kiadható legyen a tettesnek az életfogytig tartó börtönbüntetés.

Készen áll a kisebb parlamentről szóló javaslat is, ezt korábban még napirendre sem tudták tűzni – tette hozzá a politikus. A szóvivő állítása szerint, a javaslat egy melléklete rendelkezik a választójogi rendszerről.

Három csapás, Szijjártó Péter, törvény

"Az országban a hatóságok a józan ész, és ne más érdekek szerint működjenek" -nyilatkozta a szóvivő


Szijjártó Péter az interjúban közölte azt is, hogy a Fidesz már 2006-ban javasolta a megyei önkormányzatok létszámának felére csökkentését, azonban eddig nem volt elég a támogatottsága a javaslatnak, de ahogy elegendő támogatást kap a lehető leggyorsabban el kell fogadni, hogy az őszi helyhatósági választásokra már érvényes legyen.

A szóvivő hozzátette: mindezek mellett a rendőrségi és más közigazgatási törvények módosítását is be kell nyújtani, hogy az országban a hatóságok a józan ész, és ne más érdekek szerint működjenek.

Belföldi Hírek

-szk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu