Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Belföldi hírek

A Fidesz szeretné megvédeni a magyar földet, a szabad pálinkafőzést, és a magyar akácot Brüsszeltől

2014. May 11. 20:37
A Fidesz szeretné megvédeni a magyar földet, a szabad pálinkafőzést, és a magyar akácot Brüsszeltől

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Nyitrai Zsolt, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságának vezetője jelentette be, hogy online aláírásgyűjtést kezdeményeznek a magyar pálinka, az akác és a föld megvédése érdekében.


Nem hagyjuk, hogy a brüsszeli bürokraták beleszóljanak abba, hogy  miképpen főzzük a pálinkát, hogy milyen fákat ültetünk, illetve abba, hogy a magyar földtörvény milyen garanciákat tartalmaz – jelentette ki Fazekas Sándor. Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar földtörvény Európa egyik legerősebb földtörvénye, de „ha kifogások érik, akkor még tudjuk erősebbé tenni”. . Meg fogjuk találni a jogi megoldást arra, hogy hungarikumunk, a pálinka megmaradjon – mondta a miniszter, megjegyezve, a kormány szeretné, ha a pálinka világmárka lenne, egy olyan nemzeti ital, amely az ország jó hírét erősíti.

 

Védjük meg a magyar földet, az akácot és a pálinkát!Nyitrai Zsolt arról beszélt, május 25-én az európai parlamenti választáson a legfontosabb feladatunk az, hogy üzenjünk Brüsszelnek: adják meg a tiszteletet a magyaroknak. Szavai szerint az online aláírásgyűjtés fókuszában három fő terület van. Védjük meg  a magyar földet, védjük meg a szabad pálinkafőzést, illetve védjük meg a magyar akácot – sorolta.

 

Fidesz/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu