Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A Fidesz szeretné, hogy 2016-ban is emelkedjen a minimálbér

2015. August 24. 11:28
A Fidesz szeretné, hogy 2016-ban is emelkedjen a minimálbér

A 2016-os minimálbér meghatározásakor a Fidesz frakció javasolja a további emelést – tájékoztatott Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője.


Hangsúlyozta: 2010 és 2015 között a minimálbér bruttó összege 43 százalékkal nőtt Magyarországon. Ez azért is örömteli, mert a kormány egyik fontos célja valósult meg ezzel, nevesen hogy a minimálbér növekedjen a legnagyobb mértékben. Ma másfélmillió ember jövedelmét garantálja a minimálbér. A Fidesz-frakció szóvivője felhívta a figyelmet arra is, hogy a baloldal választási programjában 32.000 forintos minimálbér csökkentés szerepelt, sőt, Gyurcsány Ferenc pártjának programjában még az eltörlésről is beszéltek.

 

 

A Fidesz 2016-ban is növelné a minimálbért

 A minimálbér csökkenése számos következménnyel járt volna: a táppénz, a Gyed, a rehabilitációs és rokkantsági ellátás, az álláskeresési járadék, a tanulók pénzbeli juttatása és a súlyosan fogyatékos emberek jövedelemadó kedvezménye is csökkent volna- hívta fel a figyelmet Tuzson Bence.  A Fidesz arra törekszik, hogy ne csak a minimálbér, hanem minden jövedelem a jövőben is folyamatosan tovább nőhessen – fogalmazott. A frakció tehát azt szeretné elérni, hogy 2016-ban is nőjön a minimálbér, a kérdésről azonban az Országos Érdekegyeztető Tanács dönt.
Fidesz/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu