Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

A Fidesz nem ül fel a szlovákok provokációjának

2010. May 26. 10:16
A Fidesz nem ül fel a szlovákok provokációjának
A Fidesz szóvivője szerint pártja eddig sem kívánt beleavatkozni a szlovákiai választási kampányba és ezután sem áll szándékában.
Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy bár a szlovák parlament rendkívüli ülésen foglalkozott a kettős állampolgársággal kapcsolatos magyar törvényjavaslattal, "eddig sem ültünk fel semmifajta provokációnak, és ezután sem fogunk felülni semmifajta provokációnak akárhogyan is provokálja a magyar politikai közéletet, vagy magát a Fideszt a szlovák kormány, illetve a szlovák kormányzó pártok".


Szijjártó Péter sajtótájékoztató, 2010. május 25.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője kiemelte, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy a szlovák kormányban "egy nyíltan szélsőséges nézeteket valló és hangoztató párt is van", ez is magyarázathatja, hogy ilyen durva provokációkat követnek el a leendő magyar kormánnyal, illetve Magyarországgal szemben.

A politikus szerint a kettős állampolgársággal kapcsolatos törvény meghozatalára a jelenlegi parlamentnek erkölcsi kötelessége van, a választópolgárok ennek tudatában szavaztak bizalmat a parlamentnek.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője

Szijjártó Péter szerint a Fidesz álláspontja 2004 óta világos: amint lehetősége lesz a következő parlamentnek, meg fogja alkotni ezt a jogszabályt.

Véleménye szerint ma Szlovákiában egy rendkívül durva hangnemű választási kampány zajlik, melynek hangneme a Magyarországon megszokottnál is keményebb, azt itthon még csak elképzelni sem tudjuk.

Mint ismert, a pozsonyi parlament keddi rendkívüli ülésén, amelynek legfőbb napirendi pontja a magyarországi állampolgársági törvény tervezett módosítása, Robert Fico szlovák kormányfő felszólította Orbán Viktort, állítsa le az Országgyűlésben a határon túli magyarok kettős állampolgárságát lehetővé tevő törvénymódosítás folyamatát.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu