Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

A Fidesz megőrizné a vasúti szárnyvonalakat Hevesben

2009. szeptember 01. 19:04
A Fidesz megőrizné a vasúti szárnyvonalakat Hevesben
Tiltakozik a kormányzat azon tervezett intézkedése ellen a Fidesz és a Fidelitas Heves megyei szervezete, amely szerint valamennyi vasúti szárnyvonal megszűnne a megyében - ezt kedden Gyöngyösön közös sajtótájékoztatón jelentették be a két szervezet megyei elnökei.
A tervezett intézkedés tipikus példája annak a szocialista gondolkodásnak, amely szerint, ha valami éppen veszteséges, akkor meg kell szüntetni, holott éppen fejlesztésre volna szükség - közölte Balázs József, a megyei Fidesz-szervezet vezetője. Mint elmondta: információik szerint a tervezett intézkedés országosan 1.874 kilométernyi szárnyvonal megszüntetésével járna.

balazs_jozsef_430_355_20090901185911_211.JPG

Balázs József, a Heves megyei Fidesz elnöke

Ez a többi között azt jelenti, hogy Heves megyében felszámolnák az Eger-Szilvásvárad, a Gyöngyös-Vámosgyörk szárnyvonalakat, illetve a Heves városával összeköttetést teremtő mellékvonalat. Mindez akkor történik, amikor bővítik a Gyöngyösről a Mátrába vezető kisvasutat, vagyis például a Gyöngyösre vezető szárnyvonalat a kisvasúttal összekapcsolva hozzájárulhatnának a térség turizmusának fejlesztéséhez is - hangsúlyozta a megyei Fidesz elnök. Oroján Sándor, a Fidelitas Heves megyei vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a tervezett intézkedés elsősorban a rendszerint vasúton közlekedő, a felsőoktatásban tanuló fiatalokat érinti hátrányosan.

Vagyis a kormányzat ily módon is akadályozza a diákok tanulását - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a terv gyökeresen ellentétes az Európai Unió közlekedéspolitikájával, amelynek prioritása a vasúti közlekedés fejlesztése. Ebben a helyzetben arra szólítják fel a közlekedési tárca vezetőjét, hogy ha a minisztérium képtelen a fejlesztésre, akkor inkább "ne csináljon semmit" - mondta Oroján Sándor.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu