Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.25. - péntek, Eufrozina napja van.

Belföldi hírek

A festő szakma digitalizációját térképezik fel

2020. augusztus 24. 08:37
A festő szakma digitalizációját térképezik fel

A Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület, valamint az Iparosok Országos Szövetsége egy pályázat keretében, együttesen térképezi fel a festő szakma digitális lehetőségeit. 

Németh László, az Iposz elnöke sajtótájékoztató keretében kiemelte, hogy a szövetség  minden projektet támogat, amely a vállalkozások digitális kompetenciáját fejleszti. A pilot projektről elmondta, keretében felmérik, hogy jelenleg hol tart a festő szakma digitalizációja, és megpróbálják felkészíteni a jövő kihívásaira. "Úgy látjuk, hogy ebben lesznek olyan képzési módok és lehetőségek, amelyeket a többi, Iposzhoz tartózó kézműves szakmában is át tudjuk integrálni bizonyos fejlesztésekkel. A legfontosabb talán, hogy a szakmunkás- és felnőttképzésekben is meg tudjuk majd jeleníteni ezt a tananyagot" - hangsúlyozta Németh László. Hozzátette, egyre nagyobb a szakmunkás hiány, ugyanakkor a digitális átalakítással népszerűsíteni lehetne a fiatalok körében a kézműves szakmákat.

 

 

Kovács László, az SZMTOI elnöke elmondta, céljuk, hogy megreformálják a szakmát, aminek szempontjából kiemelkedően fontos a most megvalósítható pályázat. A projekt keretében hat tematikai egységet állítottak fel, melybe bevonják a vállalkozókat is. A tematikai egységek között szerepel az alapvető számítástechnikai ismeretek oktatása, a munkamenet digitalizációja, a digitális műszerek alkalmazása, a színek megtervezése. Ifj. Csáki Csaba, a projekt egyik résztvevője fontosnak tartja, hogy minél jobban fejlődjön a szakma.

 

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy még nem teltek be a helyek, így továbbra is várják a jelentkezőket, akik szívesen részt vennének a festő szakma
jövőjének alakításában. Jelentkezni a szmtoi@szmtoi.hu email címen, vagy a +36-30/898-6409 –es telefonszámon lehet.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu