Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.02. - kedd, Anita, Kármen napja van.

Belföldi hírek

A felsőoktatási törvény normaszövege decemberben kerül a kormány elé

2011. június 07. 13:15
A felsőoktatási törvény normaszövege decemberben kerül a kormány elé
A felsőoktatási törvény normaszövege decemberben, a közoktatási törvényé augusztusban kerülhet a kormány elé egy minisztériumi munkaterv szerint.
Az MTI kedden úgy értesült, hogy a felsőoktatási törvény normaszövegéről december 8-án tárgyalna az államtitkári értekezlet, majd december 21-én kerülne a kormány elé. A közoktatási törvényről augusztusban tárgyalnának a kabinetben. Ha a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában készült munkatervet a kormány is jóváhagyja, akkor a parlament csak jövőre tárgyalná az új felsőoktatási törvényt.

Hoffmann Rózsa

Hoffmann Rózsa, oktatási államtitkár

Az oktatási államtitkár május 30-án újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az államtitkárság szándéka szerint a köz- és a felsőoktatási törvény is még a tavaszi az Országgyűlés elé kerülhetnek. Hoffmann Rózsa akkor úgy nyilatkozott: a köz- és a felsőoktatási törvényeket megalapozó koncepciók kidolgozása az utolsó stádiumban van. A kormánytól várják az időpontot, amikor konzultálhatnak róla.

Ha meglesz a politikai jóváhagyás, gyorsított tempóban folytatódik majd a kodifikáció, és ettől függően kerülhetnek a jogszabálytervezetek a parlament elé - fűzte hozzá Hoffmann Rózsa. Arra törekednek - mondta az oktatási államtitkár -, hogy ez minél előbb megtörténjen.

 

Forrás: fidesz.hu

-bá-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu