Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A felsőoktatás teljesítményelvű átalakítása a cél

2019. January 25. 13:27
A felsőoktatás teljesítményelvű átalakítása a cél

Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kijelentette: a magyar kormány célja a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számának növelése, a felsőoktatás teljesítményelvű átalakítása, a kutatói utánpótlás megerősítése, továbbá, hogy a diákok versenyképes tudást szerezzenek.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában egy korszerű, mintegy 50 millió forint értékű munkaszimulátor-rendszert adtak át. A berendezéssel elsősorban a munka világába visszatérő dolgozók fizikai és szellemi kompetenciáit tudják mérni. Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: 2019-ben további fejlesztések várhatóak az iskolákban és az egyetemeken. "Tavalyhoz képest idén 18 milliárd forinttal, 2010-hez képest pedig 606 milliárd forinttal többet fordítunk az oktatásra" - idézte fel Vitályos Eszter, jelezve azt is, hogy ehhez hazai és európai uniós forrásokat is felhasználnak.

 

A felsőoktatás teljesítményelvű átalakítása a cél

Az oktatásra és nevelésre fordított források befektetést jelentenek a jövőbe

 

Álláspontja szerint az oktatásra és nevelésre fordított források befektetést jelentenek a jövőbe, "a magyarság jövőjébe". Az erre a célra fordítható több mint 22 milliárd forintos uniós és hazai forrásból mintegy 3,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a pécsi oktatási fejlesztéseket - közölte. Az eseményen a PTE, a Budapesti Műszaki Egyetem Ergonómia és Pszichológia Tanszék Foglalkozási Rehabilitációs Kutató Központja, valamint a képességvizsgáló rendszert fejlesztő Innomed Medical Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a munkaszimulátorral végzett kutatások és fejlesztések összehangolásáról.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu