Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

A felsőoktatás minőségének növelésén keresztül a foglalkoztatás bővítése a kormány célja

2012. March 07. 05:37
A felsőoktatás minőségének növelésén keresztül a foglalkoztatás bővítése a kormány célja
Bejelentették: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) idén 100 milliárd forint uniós forrást biztosít a hazai felsőoktatási intézmények számára.
Réthelyi Miklós tárcavezető tájékoztatása szerint a Nefmi 2012-ben 75 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a felsőoktatás fejlesztésére. Egyéb pályázati források megnyitásával, illetve már elindított forrásátcsoportosítások esetén, további 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre idén. A forrásokat az Európai Szociális Alap (ESZA), illetve az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) biztosít Magyarország számára.

rethelyi-sajttaj-2_20120306204424_12.jpg


Réthelyi Miklós rámutatott, hogy a források elsősorban az egyetemek és főiskolák oktatási minőségének fejlesztését, továbbá a hallgatói és az oktatói kiválóság kiemelt támogatását szolgálják.Dr. Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár három fejlesztési irányt emelt ki, amely a magyar felsőoktatás minőségének és versenyképességének az erősítését célozza.

fidesz

A magyar felsőoktatásban százmilliárdos fejlesztési program indul


Az intézmények igényeit és lehetőségeit is figyelembe véve az oktatási kormányzat a nemzetgazdaság érdekeinek megfelelően egy alapvetően gazdaságvezérelt felsőoktatási fejlesztéspolitikát fogalmazott meg, és ennek szolgálatába kívánj állítani az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) forrásainak egy részét – fogalmazott a helyettes államtitkár. Kis Norbert összegzésében megjegyezte: végeredményben a felsőoktatás minőségének növelésén keresztül a foglalkoztatás bővítése a célja a jelenlegi kormánynak.


Forrás és képek: fidesz.hu

-tk-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu