Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

A fejlesztéseknek köszönhetően tovább erősödnek a magyar élelmiszeripari cégek

2021. október 31. 12:00
A fejlesztéseknek köszönhetően tovább erősödnek a magyar élelmiszeripari cégek

Jelentős fejlesztések történnek a magyar élelmiszeriparban, így tovább erősödnek a szektor vállalatai.

Egyre több magyar élelmiszeripari vállalkozás erősödik meg, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek. A szektorban a vidéki nagy- és kisvállalkozások is komoly erősödésen mentek keresztül az elmúlt időszakban. Jó példa erre a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt. fejlődése, hiszen a vidéki cég éves szinten 8 milliárd forintos bevételt képes termelni.

 

A Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt komoly szereplője Magyarország élelmiszeripari szektorának, mivel a cég tulajdonában áll az Orto Verde Kft., a Jász-Tész Kft és a Naszálytej Zrt. Az Orto Verde Kft. a Jászság legjelentősebb zöldségfelvásárló és zöldségcsomagoló cége, a Jász-Tész Kft. pedig évente 400 tonna gyorsfagyasztott gyümölcsöt és 3500 tonna gyorsfagyasztott zöldséget állít elő. A szintén cégcsoporthoz tartozó Naszálytej Zrt. országos szinten is meghatározó, hiszen a tejüzem több mint 500 alkalmazottal rendelkezik.

 

Folyamatosak az élelmiszeripari fejlesztések a vidéken

 

A jászsági cégcsoport további fejlesztéseket tervez, hogy megerősítse szerepét az iparágban. A cégcsoport több tagja is számos pályázatot benyújtott a közelmúltban, amelynek köszönhetően komoly támogatást sikerült összeszedniük. A pályázatok eredményeképp takarmánykeverő üzem, robotfejős szarvasmarha istálló és takarmánytároló épülhet a telephelyeken, továbbá a berendezéseket és a gépeket is modernizálni fogják.

 

Forrás: MTI, Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu