Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.02. - Friday, Anita, Kármen napja van.

Belföldi hírek

A digitalizációval fejlődne Mórahalom

2021. September 13. 11:50
A digitalizációval fejlődne Mórahalom

A Csongrád-Csanád megyei Mórahalom digitális eszközök segítségével erősítené meg gazdasági helyzetét.

Mórahalom városának célja, hogy megerősítse határvárosi szerepét az országban, ehhez pedig a digitalizációs fejlesztéseket kívánják kihasználni. Mórahalom az ország déli részén helyezkedik el, csupán pár kilométerre a szerb határtól. A kisváros mintegy 6000 lakossal rendelkezik.

 

Mivel a város fejlődését nagyban meghatározza az elhelyezkedése, így azt szeretnék kihasználni, hogy a nyugat-balkáni térség kapujában találhatóak. A gazdasági és infrastrukturális beruházásokat is főleg határvárosi szerepükkel nyernék meg.

 

A digitális térben erősödne tovább Mórahalom

 

Az országhatár melletti város funkcióját a digitalizáció eszközével emelné ki Mórahalom, tehát elsődlegesen nem újabb ipari területek kivitelezését veszik célba, hanem a digitális infrastruktúra megteremtését a környéken. A digitalizációval nem csak a város népszerűségét szeretnék növelni, hanem a magyar-szerb határ közelében működő vállalatokat is összekapcsolnák.

 

A digitális fejlesztéseken kívül Mórahalom a természeti beruházásokat részesíti előnyben, amelyek a turizmus szempontjából erősítik meg a várost. A környéken nemrég zajlott le a Nagyszéksós-tavon történő beruházás, amelynek keretében helyreállították a vizes élőhelyet. A projekt eredménye már most látszik, hiszen rengeteg turista látogatja meg a tó környékét.

 

Forrás és kép: MTI, Europe Direct, Rádió 7
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu