Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Belföldi hírek

A digitalizációval és az új technológiákkal fejleszthető a magyar élelmiszeripar

2021. július 09. 10:49
A digitalizációval és az új technológiákkal fejleszthető a magyar élelmiszeripar

A magyar élelmiszeripar termelékenysége jelentősen növelhető a digitalizáció és az új technológiák által - közölte Erdős Norbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Bábolna Élelmiszeripari Kft. üzemében tett látogatása során elmondta, hogy kiemelkedő fontosságú kérdés, hogy növelni tudják a magyar élelmiszergazdaság termelékenységét, a fejlesztésekhez pedig elengedhetetlen a digitalizáció, valamint az új technológiai megoldások alkalmazása az iparágban.

 

"A cél az, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar nagyobb tudásbázisra, csúcstechnológiára építve a lehető legkisebb mértékű környezeti terhelés mellett egészséges táplálkozásba illeszthető, piacképes árut állítson elő. Az Agrárminisztérium folyamatosan együttműködik a pályázatok tervezése során az élelmiszeripari érdekképviseletekkel és a szakmai szervezetekkel, felhasználva a korábbi támogatási időszakok tapasztalatait" -tette hozzá Erdős Norbert.

 

Új technológiákkal növelnék az élelmiszeripar termelékenységét

 

Az államtitkár azt is elárulta, hogy a 2021 és 2027 közötti pályázati ciklusban minden eddiginél nagyobb fejlesztési forrásokra pályázhatnak az élelmiszeripar szereplői, hiszen a 4265 milliárd forintos vidékfejlesztési forrás az élelmiszeriparnak is szól.

 

2021. július 7-én összesen 50 milliárd forint összegű pályázatot nyitottak meg az élelmiszeripari üzemek kisebb mértékű fejlesztésére - közölte az Agrárminisztérium a közleményében. A héten megnyitott felhívás borászati tevékenységhez kapcsolódó eszközök, technológiai eszközök, továbbá megújuló energiaforrást biztosító eszközök beszerzésére nyújt támogatást, amely felhasználható az élelmiszeripar területén áruszállítást végző járművek beszerzésére is.

 

Forrás: Agrárminisztérium közleménye, MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu